Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A masszázsról képes leírás - Masszázs Medence.tlap.hu
részletek »

A masszázsról - Masszázs Medence.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: masszazsmedence.tlap.hu » A masszázsról
Keresés
Találatok száma - 10 db
A masszázs definíciója és jótékony hatásai

A masszázs definíciója és jótékony hatásai

A masszázs a test felületén, meghatározott fogásokkal, kezelési céllal alkalmazott mechanikus és bioelektromos inger, melyre kialakuló válaszreakció a fizikai gyógyulás. Az ember testét érő manuális mechanikai behatások részben közvetlenül, részben közvetve (neurohormonális úton) befolyásolják a sejtek és szövetek működését, elsősorban lokálisan (nedvkeringés, izomtónus), de távoli a szervekben is (zsigerek, központi idegrendszer).

A masszázs eredete és története

A masszázs eredete és története

A masszázs a legrégebbi gyógyeljárások közzé tartozik. Nem tudjuk, ki volt az első, aki alkalmazta, de feltételezhetően az emberek ösztönösen kezdték el először önmagukon, majd egymáson gyakorolni. Amikor megfájdul valamink, ösztönösen is odakapunk, dörzsölni, simogatni, nyomkodni kezdjük. Ezek a mozdulatok tekinthetők a masszázs alapjának, mely gyógyító hatásának és erejének felismerése után elindult hódító útjára.

A masszázs története

A masszázs története

A masszázs a legrégebbi gyógyeljárások közé tartozik. A francia massage szó, görög eredetű, massein (dörzsölni) szóból ered, s gyúrást jelent. Az arab mass (nyomni), vagy a héber mases szó is lehet az eredete. Vannak, kik szankszrit származást véltek benne felfedezni. Valószínűen az emberek önmagukon már ősidők óta ösztönösen alkalmazták a masszázst nyomkodva - gyúrva - simogatva a fájós részeiket, később már tudatossá válhatott. A primitívtől a kulturált népekig szinte mindenütt megtalálhatjuk a használatát.

Honnan ered a masszázs mint kezelési forma?

Honnan ered a masszázs mint kezelési forma?

A masszázs a test felületén, meghatározott fogásokkal, kezelési céllal alkalmazott mechanikus és bioelektromos inger, melyre kialakuló válaszreakció a fizikai gyógyulás. A masszázs egyidős az emberiséggel, valamilyen formáját mindig is használták, alkalmazták. Ha valamink fáj , zsibog ösztönösen is nyomkodjuk, simogatjuk s enyhíteni próbálunk testünk különböző részein. Közel-Keleten, Egyiptomban és Észak-Afrikában mágikus erőt tulajdonítottak a masszázsnak, amit rituális szertartás keretein belül alkalmaztak. Az írásbeliség megjelenésétől fogva vannak konkrét leírások, útmutatások a masszázzsal kapcsolatban. A masszázs szó eredete sem teljesen tisztázott de majd minden nyelvben fellelhető számtalan formája.

Hydropool Öntisztító 575 masszázsmedence

Hydropool Öntisztító 575 masszázsmedence

A méltán népszerű Hydropool Öntisztító 575-ös modell 5 valódi kényelmes férőhellyel van felszerelve. Egy fekvőhely, két terápiás fotel és két relaxációs ülőhely biztosítja a tökéletes masszázst és kikapcsolódást. A Hydropool Öntisztító Technológia filterrendszere a más masszázs-medencékkel ellentétben a medence padlóján lerakódott szennyeződéseket is kiszűri a vízből. A Hydropool Öntisztító Technológia speciálisan kialakított szűrőrendszerének köszönhetően energiatakarékos módon a medence a teljes vízmennyiség 100%-át tisztítja meg negyedóránként.

Masszázs - gyógyulást segítő masszázs

Masszázs - gyógyulást segítő masszázs

Rohanó életmódunk, a növekvő stressz, az egyre jobban jellemző bizonytalanság, a mozgásszegény életmód, a helytelen testtartás, sok esetben az egyoldalú fizikai megterhelés, mind hozzájárulnak ahhoz, hogy izmaink aszimmetrikussá-túlfeszítetté váljanak. A masszázs az egyik legősibb és legkellemesebb természetes (káros mellékhatásoktól mentes) módszer, a betegségek megelőzésére és gyógyítására, az egészség megőrzésére.

Masszázs alapfogások

Masszázs alapfogások

Kitartott érintés: A pozitív energiát közvetítő kéztartásokat használhatjuk üdvözlésre a kapcsolatteremtés eszközeként a masszázs kezdetekor. A masszázs közben lehet összekötő elem, a végén pedig a búcsúzás egyik módja. A kitartott érintés célja az empátia és a segítő szándék kifejezése. Alkalmazásánál fontos, hogy a mozdulat maga határozott legyen, mivel a bizonytalanságot megérzik.

Masszázs technikák

Masszázs technikák

Aromaterápiás masszázs : A kezelés során az illóolajok kedvező hatása ötvöződik a masszírozással, mely nem csak a test, de a lélek állapotára is kedvező hatással lehet. Thai olajos masszázs : Célja a szabad energia áramlás, felszabadulnak a test energia blokkjai, és ezáltal helyre áll a test harmóniája.

Masszázsmedence - otthoni wellness

Masszázsmedence - otthoni wellness

A masszázsmedence a víz alatti vízsugármasszázs alapján lett kifejlesztve, elsősorban otthoni használatra. Természetesen ez nem helyettesíti teljes mértékben a gyógyközpontokban igénybe vehető vízsugármasszázs szolgáltatásokat, hiszen azok jó része gyógyvízzel, termálvízzel történik, továbbá a vízsugár helyét és erejét kifejezetten egyénileg, orvosi ellenőrzés mellett állítják be. A fürdőszobába beépíthető masszázskádak, továbbá az otthoni használatra telepíthető masszázsmedencék elsődleges célja a relaxáció. A stressz oldás szinte elengedhetetlen minden ember számára valamilyen úton-módon. Erre a célra nincs is jobb megoldás a masszázsmedencénél. Kellemes kikapcsolódás, továbbá az egészségre is igen jótékony hatással van.

Hirdetés
Nemzetközi Masszázs Akadémia

Nemzetközi Masszázs Akadémia

A Nemzetközi Masszázs Akadémia alapítóinak célja egy olyan professzionális oktatási központ létrehozása volt, ahol mindenki (kortól, nemtől, végzettségtől függetlenül) megtalálja a hozzá legközelebb álló masszázstechnikákat. Oktatási rendszerünk lehetővé teszi, hogy mindenki igényeinek megfelelő szinten sajátítsa el a választott masszázstechnikákat. Ennek megfelelően, aki csak a családját és önmagát szeretné kényeztetni annak a hobbitanfolyamokat, aki pedig hivatásként szeretne masszázzsal foglalkozni, annak az alap-, szakmai-, mestertanfolyamokat javasoljuk.

Tuti menü